Februari is “Maand van het gebit”

Het gebit van onze huisdieren kan in veel gevallen wel wat extra aandacht gebruiken. Veel baasjes denken dat een onaangename geur uit de bek normaal is als een dier wat ouder wordt. En het is ook zo dat veel dieren soms al vanaf een leeftijd van één jaar last hebben van ontstoken tandvlees en andere kwalen in de mondholte. Maar het zou niet goed zijn om dat normaal te vinden…

Ontstoken tandvlees, gaatjes en afgebroken tanden en kiezen doen namelijk pijn en kunnen slecht zijn voor de gezondheid. Ze kunnen leiden tot nier-, hart- en leverproblemen. Ook zal het gebit minder goed gebruikt worden om mee te kauwen en te spelen.

Laat het gebit van uw dier daarom minimaal één keer per jaar controleren door uw dierenarts. Een gebitscontrole is bij ons het hele jaar gratis. Als een behandeling noodzakelijk is kunt u bij ons terecht voor de beste zorg.

De beste zorg bestaat uit het gebruik van de veiligste narcose, met name als dieren al ouder zijn of reeds bestaande aandoeningen hebben. Daarna brengen we nauwkeurig de toestand van alle tanden en kiezen en de weefsels daaromheen in kaart. Vervolgens wordt alles grondig schoongemaakt, zowel boven, maar vooral ook onder het tandvlees. Aanvullende behandelingen zoals het trekken van kiezen, verwijderen van tumoren en hechten van het tandvlees vinden daarna plaats. Goede nazorg bestaat uit voldoende pijnstilling, standaard gratis nacontrole om het resultaat van de behandeling te beoordelen en uitgebreide voorlichting van de baasjes om problemen in de toekomst zoveel mogelijk te voorkomen.

Om een goede verzorging van de gebitten van onze huisdieren te stimuleren geven wij de hele maand februari 25% korting op alle producten voor gebitsverzorging. Ook krijgt u 50% korting op gebitsverzorgend voer van Hill’s (T/D).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *