Team

Arjen Müller, dierenarts

Allereerst wil ik u van harte welkom heten op onze website en u bedanken voor uw belangstelling. Ik ben de eigenaar van Dierenkliniek Spanbroek en één van de drie dierenartsen van deze praktijk. Ik heb daarbij heel goede ondersteuning van mijn collega Charlotte Kraakman en mijn assistentes Saskia Damiaans, Sharon Eijlers en Larissa Jonker, die alle drie de opleiding voor paraveterinair voltooid hebben.
Ik ben deze praktijk eind 2014 begonnen, maar was daarvoor al lange tijd als gezelschapsdierenarts actief in Noord-Holland. Eerst na mijn afstuderen zes jaar in Heerhugowaard, daarna zes jaar in Zaandam, gevolgd door twee en een half jaar in Alkmaar.
Toen ik op mijn twintigste na een ongeluk met mijn hond bij de dierenarts op consult was besefte ik dat ik met diergeneeskunde verschillende dingen die mij interesseren kon combineren. Ik hou namelijk van dieren, technologie, computers, wetenschap en nauwkeurig werk. En liefst in een werkomgeving met stabiliteit en een niet al te groot team. En dan is dierenarts best een logische keuze.
In de loop van mijn loopbaan als dierenarts heb ik mezelf op sommige onderdelen verder bekwaamd, zoals tandheelkunde, radiologie, echografie en anesthesiologie. Niet toevallig onderdelen die zich bevinden op het kruispunt van mijn interesses en die wetenschap, technologie en kunde in zich verenigen.
Mijn voorliefde voor technologie heeft er ook voor gezorgd dat de praktijk na zes jaar de beschikking heeft over digitale röntgen, een echo-apparaat waar ook hartecho’s mee gemaakt kunnen worden, de modernste apparaten voor bloed- en urineonderzoek, uitgebreide narcose- en bewakingsapparatuur en een geavanceerde bloeddrukmeter speciaal voor huisdieren. En natuurlijk dat ik de nascholingen heb gevolgd om er ook wat mee te kunnen.
Naast mijn werk ben ik ook bezig met het maken van muziek met de band Mr. Magic uit Alkmaar. We spelen met name jazz-funk en ik speel tenor- en sopraansax en ook nog een elektronisch blaasinstrument (Roland Aerophone). Fantastisch leuk om te doen en nog erg gezellig ook.
Met mijn broer en zus zet ik de traditie voort die door mijn Indonesische oma begonnen is, namelijk oosters koken. De feesten binnen de familie worden meestal ook uitgebreid op culinair gebied gevierd, vaak met Indonesische of Thaise gerechten.
Ik kijk graag naar gemotoriseerde sporten zoals formule 1 en MotoGP.
Tot ziens in onze praktijk!

Charlotte Kraakman, dierenarts

Hallo dierenvrienden! Mijn naam is Charlotte Kraakman, ik kom uit Alkmaar en in december 2018 ben ik afgestudeerd als dierenarts aan de faculteit Diergeneeskunde te Utrecht. Al toen ik erg jong was viel het mijn ouders op dat ik veel met dieren bezig was. Voorbijgaande honden aaien, katten optillen en kippen knuffelen was heel gewoon. Thuis waren altijd diverse huisdieren aanwezig en nadat ik op mijn vierde verjaardag mijn eerste cavia kreeg wist ik het zeker: ik wilde dierenarts worden. Deze droom is altijd gebleven en na hard studeren gelukkig uitgekomen. Neurologie en anesthesie bij honden en katten vind ik bijzonder interessant. Daarnaast vind ik de geneeskunde van kippen en knaagdieren erg leuk.
Na enkele jaren te hebben meegelopen in Dierenkliniek Spanbroek werd mij gevraagd hier te komen werken, zonder twijfel zei ik ‘ja’ tegen dierenarts Müller. Ik zie ernaar uit dit team te versterken en uw huisdieren te helpen. Tot ziens in de praktijk!

Saskia Damiaans, paraveterinair assistente

Hoi, mijn naam is Saskia en ik woon samen met mijn partner en onze 2 kinderen in Alkmaar.
Bij ons thuis hadden we vroeger altijd al een beestenboel. Een hond, katten, schildpadden en vogels, het zorgen voor ze is mij met de paplepel ingegoten.
Bij mij thuis loopt er 1 diva rond en dat is onze Arubaanse kat Moomba. Na mijn opleiding dierverzorging heb ik vrijwilligerswerk gedaan in het dierenasiel op “one happy island” Aruba. Hier heb ik ook onze kat Moomba gevonden, vernoemd naar het strand waar we altijd graag heengingen.
Bij thuiskomst heb ik een paar jaar in een dierenpension gewerkt en ben ik daarna ik een opleiding tot paraveterinair gaan volgen. Het mooie van dit werk is de verschillende manieren waarop we voor de dieren kunnen zorgen. Van operaties tot gewichtscontroles, alles voor de allerbeste gezondheid voor uw dier.
Na ervaring in verschillende praktijken te hebben opgedaan ben ik hier helemaal op mijn plek in deze gezellige praktijk.

Larissa Jonker, paraveterinair assistente

Hallo, mijn naam is Larissa Jonker en ik kom uit Spanbroek. Sinds Juni 2019 ben ik afgestudeerd als Paraveterinair waarna ik 1 jaar in een praktijk in Bergen heb gewerkt. Tijdens mijn studie heb ik een stage gelopen in deze praktijk. Dat beviel mij erg goed, dus zodra ik hier aan de slag kon heb ik dat meteen gedaan. Zelf heb ik een paard, waar ik naast mijn werk veel te vinden ben. Ook heb ik nog twee hangoordwerg konijnen, Noortje en Floortje waar ik vaak mee knuffel. Wat ik zo leuk vind aan de praktijk is het afwisselende werk met mensen en dieren. Ik hoop u snel in de praktijk een keer tegen te komen!